Over

maike
IMG_1636

Ik ben Maike, bewegingsagoog, vitaliteitscoach en levensgenieter. Ik train jongeren en professionals in mentale vitaliteit.

Mijn missie:

"Je kunt beter sterke kinderen maken, dan gebroken volwassenen repareren"

 

Ik ben van mening dat als we kinderen al jong leren hoe ze de baas worden over hun eigen gevoelens en gedachten we ze behoeden voor een heleboel mentale (en fysieke) problemen op latere leeftijd.

Leer kinderen:

  • hun blokkades en belemmeringen opruimen 

 

  • hoe ze hun leven zin geven door volgens hun missie en kernwaarden te leven

 

  •  hoe ze duurzaam vitaal gelukkig worden.

 

Zorgen voor jezelf in de eerste plaats, maar zeker ook hoe kun je van betekenis zijn voor een ander en hoe zorgen we met elkaar voor een duurzame maatschappij.

Ik ben doelgericht, duidelijk en daadkrachtig en help mensen hun eigen geluk te pakken en houden. Ik zet mensen graag in beweging met korte concrete stappen, zodat ze het daarna zelf kunnen.

Ik geloof erin dat HET BEGINT BIJ HET KIND: kinderen zijn prima in staat hun eigen leven in te richten, hun eigen wegen te kiezen en hun eigen strategieën te gebruiken. Volledig met de eigen regie. 

Ik help kinderen en professionals om zelf de regie te nemen. Ik leer ze hun hoofd op te ruimen zodat er  rust en overzicht komt.  Vervolgens help ik ze hun informatie handiger te onthouden en hun mentale blokkades op te lossen. 

 

 

OMderwijs

Het huidige onderwijssysteem staat op het punt om te vallen. Kinderen zijn geen eenheidsworsten en kunnen niet allen langs dezelfde lat gemeten worden. Dit heeft de afgelopen jaren geleid tot grote frustraties en mentale uitval onder zowel onderwijsprofessionals als leerlingen en hun ouders.

 

Het onderwijs gaat OM

Het is tijd voor een nieuwe manier van onderwijs waarbij niet de vastgelegde eindresultaten maar de persoonlijke ontwikkeling van het kind centraal staat.Waarin kinderen de vrijheid krijgen om vanuit intrinsieke motivatie zelf sturing te geven aan hun eigen leerweg en zo hun eigen talenten ontdekken, hun leerdoelen ontwikkelen en hun dromen waarmaken.

 

Ik ben moeder van 3 prachtige kinderen en gelukkig getrouwd. Ik houd van reizen, hardlopen, dansen en in de natuur zijn.

Ik vind het leuk om jou te leren kennen!

tot ziens

Maike