JongSterk docent

Ben jij werkzaam in het onderwijs maar krijg je niet de voldoening die je had gehoopt? Raak je ook gefrustreerd van alle gedragsproblematiek, werkdruk en stress? Voel je ook dat je zo graag de kinderen wilt helpen in hun ontwikkeling maar dat je daar maar niet aan toe komt?

Als je drie keer ‘Ja’ hebt geantwoord op bovenstaande vragen dan is een opleiding tot JongSterk docent wat voor jou. Je leert allerlei tools op leerlingen te helpen beter in hun vel te zitten. Van blokkerende gedachten opruimen tot mindfulness oefeningen en van Groei mindset tot breinkennis; we behandelen een breed aanbod van praktische tools om leerlingen te helpen hun zelfvertrouwen terug te vinden en hun creativiteit weer aan te wakkeren.

Ons schoolsysteem zorgt ervoor dat kinderen vanaf 4 jaar hun leermotivatie verliezen omdat voor de meeste kinderen het leren niet meer betekenisvol is omdat ze er niet zelf voor kiezen. Ze worden volgestopt met kennis in plaats van aangewakkerd tot het lerend ontdekken van hun omgeving. Hierdoor verdwijnt niet alleen hun motivatie, maar ook hun leerplezier. En dat is heel spijtig. Steeds meer kinderen ontwikkelen faalangst, onzekerheid en blokkades omdat ze niet aan de norm voldoen. Welke norm? Met de breinkennis van tegenwoordig weten we dat iedereen uniek is en anders leert en dat een norm dus niet kan bestaan. Daarom is het slechts een kwestie van tijd voordat het huidige systeem gaat imploderen.

Ondertussen moeten we de kinderen wel ontgiften. Ze komen helemaal niet tot leren, ze vertonen gedragsproblemen en ontwikkelen mentale problemen. Sinds de invoering van het passend onderwijs is het aantal thuiszitters hoger dan ooit en de jeugdzorg draait overuren en kampt met lange wachtlijsten. WE MOETEN GAAN WERKEN AAN PREVENTIE. Sterke kinderen maken in plaats van gebroken volwassenen repareren.

Wil jij als zzp-er aan de slag om kinderen te helpen weer tot hun oerkracht te komen, hun intrinsieke motivatie aanwakkeren en zelfvertrouwen versterken. Wil jij helpen de nieuwe generatie weer in zichzelf te laten vertrouwen zodat ze met al hun unieke talenten de wereld kunnen gaan verbeteren? Schrijf je dan in voor de training tot JongSterk docent.

Praktische informatie

Doorlooptijd:            2 dagen
Tijden:                      Van 9:30 uur tot 17:00 uur.
Aantal deelnemers: Maximaal 12
Locaties:                   Bunnik en Den Haag

Deelnameprijs:         € 695,-