123zelfregie is ontstaan uit mijn persoonlijke drive om mensen in beweging te zetten; letterlijk en figuurlijk.

Zelfregie is het zelf richting geven aan je leven.  Je zoekt altijd naar een balans tussen je kwetsbaarheid en beperkingen en je kracht en mogelijkheden, om zo beter tot je recht te komen.

De 3 psychologische basisbehoefte spelen daarbij een rol.

Relatie: welkom zijn/je veilig en gewaardeerd voelen 

Competentie: voor vol worden aangezien/geloof en plezier hebben in eigen kunnen

Autonomie: ruimte krijgen/zelf mogen kiezen en verantwoordelijk zijn

Als in voldoende mate is voldaan aan de behoefte aan relatie,  autonomie en competentie is er motivatie, inzet en geluk.

123 website

In de huidige veeleisende maatschappij hebben steeds meer mensen moeite om zich goed te (blijven) voelen. We moeten van alles maar hebben nauwelijks tijd om het voor elkaar te krijgen. Daarnaast worden we van jongs af aan al langs een prestatielat gelegd; de cito toetsen starten al op 4 jarige leeftijd. Kinderen ontwikkelen al jong stress en faalangst en leren ook niet (voldoende) hoe daarmee om te gaan. Van de onderwijstijd wordt momenteel gemiddeld 90 % van de tijd besteed aan het aanleren van kennis en vaardigheden. Maar zou het niet beter zijn als kinderen zelf gaan bepalen wat ze willen leren. Hun eigen krachten en talenten ontwikkelen, hun eigen drijfveren zoeken, vinden en volgen.

Ze raken dan intrinsiek gemotiveerd te leren en zullen zich daarbij vol energie voelen. Ook hun zelfvertrouwen en daarmee hun geluk zullen enorm vergroten.

 

Ik geef training aan onderwijsprofessionals en andere professionals die met mensen werken.

IMG_1795

Opgeruimd

Ruim eerst je hoofd op volgens de MatriXmethode waardoor je rust en overzicht krijgt.

Heb je last van problemen zoals slecht slapen, werkstress, een vol hoofd, moeite met concentreren, moeite met rekenen, moeite met taal, nachtmerries, angsten zoals vliegangst, onverklaarbare buikpijn, migraine, trauma, PTSS of andere mentale problemen? Heb je geen zin om wéér je verhaal te vertellen? 

Hoe werkt de MatriXmethode?
Een MatriXcoach maakt helder wat er in jouw hoofd afspeelt en welke overtuigingen jou aansturen. Door de juiste vragen te stellen, wordt duidelijk hoe jij informatie opslaat en verwerkt en welke strategie jij onbewust gebruikt in het dagelijks leven. Deze strategie is de boosdoener van mentale problemen. Als je deze belemmerende strategie vervangt door een betere, eentje die je zelf bedenkt en daardoor naadloos bij jou past, lost het probleem vanzelf op. Voor altijd.

Bij welke problemen helpt de MatriXmethode nou precies?
We hebben de mentale problemen in vijf probleemgebieden ingedeeld:

 1. Emotionele problemen
 2. Leerproblemen
 3. Angsten en trauma’s
 4. (Pijn)klachten zonder medische oorzaak
 5. Vol hoofd

Waarom hoef ik mijn verhaal niet te vertellen?
Het fijne van de MatriXmethode is dat het niet om de inhoud van het probleem gaat, maar om de strategie. Je hoeft je verhaal dus niet te vertellen. Je gaat alleen bezig met het onderzoeken en vervangen van de strategie. Je pakt het probleem dus bij de wortel aan en daardoor is het effect blijvend. Met de nieuwe, veel efficiëntere strategie, voorkom je bovendien eventuele toekomstige problemen.

 

IMG_6436

Gelukkig

Bepaal  je kernwaarden, je passie, je missie en je doelen en maak op die manier je pad naar je eigen geluk.

Weet jij waar je energie van krijgt?

Daar kom je achter door te weten wat jouw passie, missie en kernwaarden zijn. Je kernwaarden zijn het fundament onder je gedrag. Stel jezelf eens de volgende vragen: Waar verlang ik naar? Waar droom ik van? Waar droomde ik van als kind? Waar was ik goed in? Wat frustreert me, dus wat wil ik juist niet? Waar sta ik voor?

 

Om je missie te ontdekken en te formuleren heb je op 2 vragen antwoord nodig:

 1. wat is mijn passie?
 2. wat is mijn talent?

Het hebben van een missie is belangrijker dan het bereiken ervan. Het geeft je een richting om in te bewegen. Waarvan jij energie krijgt.

Een missie moet voldoen aan de volgende citeria:

 • Je krijgt er superveel energie van
 • Het is zo groot dat je niet weet hoe je het kunt bereiken
 • Het is een magneet voor de buitenwereld
 • Het gaat niet over jou, maar over de ander
 • Het is meetbaar en concreet
IMG_6433

Vitaal

Ga vervolgens met de BEWOGEN methode gezonde en gelukkige gewoontes in je leven implementeren.

Vitaliteit:

is afgeleid van het Latijnse woord 'Vita', wat leven betekent. Het duidt op het bruisen van energie, je sterk en fit voelen en het beschikken over een grote mentale veerkracht en doorzettingsvermogen.

 

 

Het recept voor vitaliteit: BEWOGEN Methode

beweeg voldoende

eet gezond, natuurlijk en met mate

drink voldoende water

neem voldoende rust, slaap en ontspanning

geniet; wees dankbaar

doe dat wat je energie geeft (missie)

ga de natuur in, adem de frisse lucht in